Hoppa till innehåll

Livet som fatägare

Köp fat

Att äga ett fat med unik och högklassig High Coast Whisky, själv, tillsammans med dina vänner eller via ditt företag är ett spännande sätt att fördjupa ditt whiskyintresse. Som fatägare hos oss väntar dig ett whiskyäventyr, fyllt av erbjudanden och upplevelser. Alla aktuella uppgifter om fatägade hittar du under Mitt Fat

Fatfyllning

Under vår whiskyfestival och en gång under julborden erbjuder vi möjlighet att fylla utvalda fat själv. Resterande del av året fylls våra fat av våra medarbetare när fakturan för fatet är betalt.

Provsmakning

Du har sedan möjlighet att följa mognadsprocessen genom att provsmaka innehållet i ditt fat. Vår rekommendation är att du gör det varje år. Självklart kan du göra detta vid destilleriet men du kan även få ditt fatprov vid någon av de många mässor där vi medverkar. För att få ditt fatprov måste du beställa senast tre veckor i förväg via fatägarwebben.
För att prova ditt fat hos oss på destilleriet bokar du också ditt fatprov via fatägarwebben minst två veckor innan ditt besök.

Buteljering

När du bedömer att ditt fats innehåll mognat färdigt bokar du din buteljering via fatägawebben. Flaskorna vi buteljerar på är på 50 centiliter. Ett fat på 39,25 liter rekommenderar vi att du lagrar mellan tre och fem år men varje fat är unikt och det är du som bestämmer. Du väljer om du vill buteljera innehållet i en eller två omgångar. (För delad buteljering utgår en mindre avgift.) Normalt buteljerar vi vid fatstyrka men om du hellre vill ha din whisky med en lägre alkoholhalt så ordnar vi det mot en avgift. För att slippa kylfiltrering buteljerar vi dock inte whiskyn vid en lägre alkoholhalt än 46 % (50 % för sherryfat). Delar av flaskans etikett har du också möjlighet att designa själv.

Provningar, resor och andra aktiviteter

Vår ambition är att ditt fatägande ska vara början på en relation där vi kan erbjuda upplevelser för dig som whiskyentusiast. Det kan röra sig om provningar eller aktiviteter där du har möjlighet att utbyta erfarenheter med andra fatägare.

Gå med i Whiskyklubben

Skapa din egen single malt whisky. Dela vår passion. bli fatägare.

Gå med nu

Gör som 13k+ andra whiskynjutare, prenumerera på

The High Coast Whisky Insider