Hoppa till innehåll
16 mars 2020 08:10

Silent Mills 01 – Marieberg – ny buteljering från High Coast Whisky

Den 27 mars lanserar High Coast Whisky Silent Mills 01 – Marieberg. Med denna utgåva tränger vi djupare in i vårt rökiga recept och berättar om ett snart bortglömt kapitel i Sveriges och Höga Kustens industrihistoria
Den 27 mars lanserar High Coast Whisky Silent Mills 01 – Marieberg. Med denna utgåva tränger vi djupare in i vårt rökiga recept och berättar om ett snart bortglömt kapitel i Sveriges och Höga Kustens industrihistoria.

Den 27 mars lanserar High Coast Whisky Silent Mills 01 – Marieberg. Med denna utgåva tränger vi djupare in i vårt rökiga recept och berättar om ett snart bortglömt kapitel i Sveriges och Höga Kustens industrihistoria.

De fyra utgåvorna i vår serie The Origins, Älv, Hav, Berg och Timmer tar fasta på vårt ursprung och platsen där vi tillverkar vår whisky. Silent Mills tar utgångspunkt i Timmer och dess rökiga smakspektra och är den första buteljeringen i en ny serie där vi kommer att gå djupare in i varje Origins-buteljering och utforska dess karaktär. Silent Mills kommer totalt bestå av fyra rökiga versioner.

Timmer är en rökig bourbonfatslagrad whisky där ambitionen varit att låta den stillsamma älvröken svepa in och förgylla vår bourbonfatslagrade whisky. Silent Mills 01 tar vårt rökiga recept ut på nya spännande stigar och kommer att totalt bestå av fyra spännande rökiga versioner i serien.

  • –Med 44 ppm i malten, äldre fat och högre alkoholhalt får Silent Mills 01-Marieberg mer distinkta smaker. Den rök vi har i Timmer blir tydligare och mer mångbottnad i den här exklusivare buteljeringen, säger kvalitetsansvarige Lars Karlsson

Timmer inspireras av flottningen i älven, med Silent Mills är det istället de sedan länge försvunna sågverken och vårt industriella arv vi vill hedra. Silent Mills 01 har namnet Marieberg. Sågverket Marieberg låg vid älvstranden alldeles bredvid den plats där vårt destilleri nu ligger. 1890 förstördes fabrik, virkeslager och arbetarbostäder i en förödande brand. När verksamheten var aktiv var Mariebergs märke ett enkelt V. En viktig symbol som stämplades in i änden på timret som fraktades till sågverket. Detta V pryder nu Silent Mills 01 – Marieberg.

Fakta – Silent Mills 01 - Marieberg
82 % mognat på 200 L 1st fill bourbon barrels. 18 % har mognat på 100 L ny amerikansk ek. Den buteljeras på 50cl flaska och har en ålder av 7,23 år samt en alkoholhalt på 51 %.

Smaknoter
Doft: Tydlig vanilj med inslag av apelsin. Slingor av torvrök och fina toner av kanel och päron.

Smak: Kraftfull vanilj och lätta citrustoner, stor röksmak med tydlig torvkänsla och lägereld.

Eftersmak:Fyllig lakrits och lätta toner av frisk tobak

Säljstart: 27 mars på Systembolaget

Artikelnr: 4072602

Pris: 799 kr

För mer information vänligen kontakta

Henrik Persson, VD och försäljningsansvarig

Tel: +46 (0)70-552 02 72

E-mail: henrik@highcoastwhisky.se

Bifogade filer