Hoppa till innehåll
5 februari 2021 11:06

Roger Melander utsedd till Distillery manager of the year i tävlingen Icons of whisky

Varje år utser den ansedda tidningen Whisky magazine Icons of whisky där titeln Distillery manager of the year ingår. I år går priset till High Coast Whiskys destillerichef Roger Melander
Varje år utser den ansedda tidningen Whisky magazine Icons of whisky där titeln Distillery manager of the year ingår. I år går priset till High Coast Whiskys destillerichef Roger Melander.

Varje år utser den ansedda tidningen Whisky magazine Icons of whisky där titeln Distillery manager of the year ingår. I år går priset till High Coast Whiskys destillerichef Roger Melander.

Under februari månad har det traditionellt sett varit en storslagen prisutdelning med galamiddag i London för att dela ut Icons of whisky till betydande personer inom branschen. I år blev det ingen galamiddag men väl en väldigt prestigefylld utmärkelse för High Coast Whiskys egen destillerichef Roger Melander.

  • -”Det är ärofyllt och kul att få en sån här utmärkelse men det viktigaste är ändå att folk tycker om whiskyn vi buteljerar. säger Roger Melander, Distillery manager på High Coast Whisky och fortsätter: Jag vill även passa på att lyfta alla mina medarbetare som gör mitt jobb så fantastiskt roligt. Nu ska jag nog fira med en whisky.”

Många års arbete och 100% fokus på varje detalj i framtagning och finjustering av recept, inköp av fat, utbildning av både personal och utomstående, deltagande på mässor och provningar, framtagande av buteljeringar och inte minst ett stort mått experimentlusta att hitta spännande smaker och uttryck i whiskyn har tillslut resulterat i denna meriterande utmärkelse.

  • -”Det är otroligt roligt och inspirerande men egentligen inte överraskande att Roger får utmärkelsen Distillery manager of the year. säger Henrik Persson, vd på High Coast Whisky och fortsätter: Rogers whiskykunskap och passion för det han gör är troligtvis oöverträffad i Sverige, troligtvis även i världen.”

Nu väntar en spännande senvinter och vår för den nyblivne Distillery manager of the year med att se hur en rad spännande lanseringar på Systembolaget tas emot av människor. Först ut är ALBA, en rökig whisky lagrad på mestadels ny amerikansk ek redan nästa vecka, den 9/2.

För mer information vänligen kontakta

Henrik Persson, vd och försäljningsansvarig

Tel: +46 (0)70-552 02 72

E-mail: henrik.persson@highcoastwhisky.se 

Bifogade filer