Hoppa till innehåll
27 mars 2023 11:00

Populära whiskyn får uppföljare – Cinco II är lagrad på fem olika sherryfat

Nu släpper High Coast Whisky äntligen uppföljaren till sherrylagrade Cinco. Den unika whiskyn som slutlagrats på fem olika sorters fat blev otroligt populär och tog snabbt slut i samma veva som den kom ut på marknaden sommaren 2020. Cinco II lanseras den 31 mars och kommer finnas tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment
Nu släpper High Coast Whisky äntligen uppföljaren till sherrylagrade Cinco. Den unika whiskyn som slutlagrats på fem olika sorters fat blev otroligt populär och tog snabbt slut i samma veva som den kom ut på marknaden sommaren 2020. Cinco II lanseras den 31 mars och kommer finnas tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

Det har hunnit gå snart tre år sedan High Coast Whisky släppte den unika sherrylagrade whiskyn Cinco. Trycket var oerhört hårt, och för de som inte lyckades få tag i en flaska sommaren 2020 kan nu glädjas åt att whiskytillverkaren valt att göra en uppföljare med namnet Cinco II. 

Årets lansering, som är baserad på 100 procent orökt whisky har lagrats på faten Fino, Amontillado, Palo Cortado, Oloroso och Pedro Ximénez. I 16 av de 18 ingående faten har whiskyn uteslutande lagrats på respektive sherryfat medan två ingående fat först lagrats på bourbonfat. Att lagra whisky på sherryfat är enligt många den mest förnäma stilen i whiskyvärlden.

– Det här är den andra utgåvan vi släpper av Cinco, och vi är väldigt nöjda med resultatet och tror att det kommer bli minst lika högt tryck som sommaren 2020 när Cinco släpptes, säger Roger Melander, destillerichef, High Coast Distillery.

Cinco II rekommenderas få luftas en bra stund i glaset innan den avnjuts, och den är likt alla buteljeringar från destilleriet, varken färgad eller kylfiltrerad.

Om Cinco II
Lanseringsdatum: 31 mars
Artikelnummer: 4140602
Alkoholhalt: 51,1%
Ålder: 8,59–8,91 år (genomsnitt 8,84 år)
Volym: 50 cl
Fat: Fino, Amontillado, Palo Cortado, Oloroso och Pedro Ximénez
Doft: Russin, brödkryddor, kryddnejlika, hyvlat trä
Smak: Röda äpplen, valnöt, kanel och anis
Eftersmak: Lång och pepprig
Producent: High Coast Distillery
Pris: 885 kr
Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Bifogade filer