Hoppa till innehåll
18 mars 2020 09:02

High Coast Whisky presenterar en ny spännande sherryfatslagring – Cinco

Sherrylagrad whisky är enligt många den mest förnämsta whiskystilen. På High Coast Whisky har vi alltid fascinerats av denna whiskytyp. Den 2 april lanserar vi Cinco – en sherryskönhet där whisky från fem olika typer av sherryfat har använts
Sherrylagrad whisky är enligt många den mest förnämsta whiskystilen. På High Coast Whisky har vi alltid fascinerats av denna whiskytyp. Den 2 april lanserar vi Cinco – en sherryskönhet där whisky från fem olika typer av sherryfat har använts.

Sherrylagrad whisky är enligt många den mest förnämsta whiskystilen. På High Coast Whisky har vi alltid fascinerats av denna whiskytyp. Den 2 april lanserar vi Cinco – en sherryskönhet där whisky från fem olika typer av sherryfat har använts.

Sherry är ett ursprungsskyddat vin från Jerez i sydöstra Spanien. Sherryfaten kom in i den skotska whiskyindustrin i samband med vinlusens härjningar i Europa. När vin och brandy försvann blev sherry substitutet för törstiga britter. Det dröjde inte länge förrän de tömda sherryfaten blev skottarnas premier choice. Sherrylagrad whisky har sedan dess betraktas som formel 1 inom whiskylagring.

I våra lagerhus finns flera sorters sherrylagrad whisky, från söta PX-lagringar till knastertorr Fino och vi är noga med att ange vilken typ av sherry faten innehållit.

  • –Vårt fruktiga orökta destillat utvecklar sig särskilt bra på sherryfat. Våra mest prisbelönta och hyllade whiskysorter som Origins Berg och vår PX-utgåva har lagrats på sherryfat, säger Lars Karlsson som komponerat Cinco.

Cinco har blandats av 100 % orökt whisky som förlagrats på bourbonfat mellan 2,66 och 5,64 år. Därefter har Cinco slutlagrats på sherryfat som innehållit antingen Palo Cortado, Pedro Ximénez, Amontillado, Oloroso eller Fino. Resultatet är en häftig kombination av de fem sherrykaraktärerna. Åldern är 6,76 år (genomsnittlig ålder är 8,48 år).

SmaknoterDoft: Vanilj, kryddiga toner, kryddnejlika, russin, hasselnöt, cederträ.
Smak: Röda äpplen, hasselnöt, mörka bär, muskotnöt och mjölkchoklad.
Finish: Lång och elegant med tydliga vaniljtoner och mörka frukter.

Säljstart: 2 april på Systembolaget

Alkoholhalt: 50,5%

Antal flaskor: 1400 st (total batch 5195 st) 500 ml

Artikelnr: 4072702

Pris: 879 SEK

Frågor, pressmaterial med mera vänligen kontakta

Henrik Persson, VD och försäljningsansvarig
Tel: +46 (0)70-552 02 72
E-mail: henrik@highcoastwhisky.se

Bifogade filer