Hoppa till innehåll
13 september 2019 07:02

High Coast Whisky insider - September

Vill du ha High Coast Whisky Insider i mailform? Registera dig här: https://us16.list-manage.com/subscribe?u=c9f3320e9fc68ae3c15d38bc7&id=4c0b9283a2
Vill du ha High Coast Whisky Insider i mailform? Registera dig här: https://us16.list-manage.com/subscribe?u=c9f3320e9fc68ae3c15d38bc7&id=4c0b9283a2

Fyra nya lanseringar i höst som du inte får missa
I höst smäller det till rejält på Systembolagshyllorna.
Inte mindre än fyra nya buteljeringar ser dagens ljus.
Quercus IV Mongolica. Äntligen!
Premiären blev olyckligt flyttad till ett senare datum men nu är det den 20 september som gäller. Då släpper vi den utgåva som många av oss sett mer fram emot än någon annan – Quercus IV Mongolica.
När vi nu buteljerar våra så omtalade mongolica-fat har de utvecklat en whisky med mängder av spännande smaker. Detta är en whisky som är olik tidigare utgåvor från High Coast. Den bjuder på massor av karaktär, kryddor och frukter i en skön förening som vi bara kan sammanfatta med ett ord – fantastisk!

Säljstart 20 september: Artikelnummer 467402. Pris 799 kr.
Berg, Origins-familjens fjärde medlem Just nu förbereder vi buteljering av Berg – den fjärde utgåvan i Origins-serien. Det blir en orökt whisky som slutlagrats på fat som tidigare haft Pedro Ximenes-sherry. Berg har mognat på både små och stora fat och buteljerats vid 50 %. Vänta er en fyllig och elegant sherrykyss.

Säljstart 1 okt: Artikelnummer 8491701. Pris 549 kr
In Flames Selection 2019 10 oktober drar vi av alla strängarna på High Coasts Fender-gura och fyrar av en laddning pyroteknik som skulle jämna vilket lagerhus som helst med marken. Det är dags för In Flames 2019. Vår mångårige whiskyvän och leadsinger Anders Fridén har fått fria händer och tämjt ett fat som nu rullar ut som en ljudbang över rock- och whiskyvärlden. Det är ett 200-liters, sjuårigt fat av amerikansk ek med orökt whisky som buteljerats på kaxiga 62,1 %.

Säljstart 3 oktober kl 10.00: Artikelnummer 4063002. Pris 1 440kr
Advanced Master Class 1:1 Kunskap berikar njutningen. Det är en paroll som vi på High Coast håller högt. Ju mer vi lär oss, desto godare och roligare blir vårt whiskyintresse. Det är med detta i tankarna vi skapat serien Advanced Master Class. Det är nördigt, informationsrikt och vansinnigt kul. I vår tredje Master Class gör vi en återblick på rostningsgraderna som vi berättade om i vår första mästarklass. Men nu har whiskyn mognat till sin toppnivå och de svenska ekfaten i olika rostningsgrader levererar nu en synnerligen häftig whisky. Nu är det verkligen fråga om upplev, lär och njut.

Säljstart 17 oktober: Artikelnummer 4057804. Pris 1 395 kr
Vi ses väl i Stockholm?
Stockholm Beer and Whisky Festival är årets roligaste och mest fatfyllda helger. I år flyttar vi ner en våning. Ni hittar oss till höger från entrén i stora mässhallen. Självklart tar vi emot med hela garnityret och vi smaskar på med rejält med nyheter. Har du inte hunnit prova vår nya Quercus IV Mongolica som lagrats på asiatisk ek så är det ett måste. Vi har också med oss vår kommande sherryskönhet Berg, den fjärde och sista utgåvan i Origins-serien – och naturligtvis en massa annat spännande.

På fatsidan är det världspremiär på karamellmalt. Vi har också ett svårslaget erbjudande på 55-liters sherryoctaver, fullmatade med mäktig Oloroso, och ett pris på Ankare av Quercus petraeasom får vår ekonomichef att ta sig för pannan. Självklart kommer vi också att bjuda in till sittande provningar. Boka plats här.

Du glömmer väl inte att beställa fatprover?
Sista beställningsdag för uthämtning i Stockholm är den 15:e september
Köp ett fat med
unikt destillat
Karamellmalt har länge varit populärt inom ölindustrin. Karamellmalt har delvis försockrats redan under mältningen, och därmed blivit karamelliserad under torkningen. Karamellmalt ger ett öl med en sötaktig fyllighet, mörkare färg och en djup maltsmak.

Att destillera whisky på karamellmalt är unikt. Det har oss veterligen i princip bara gjorts av irländska Bushmill som 2008 fick Jim Murray att ta till de högsta poängen i sin Whiskybibel. Smakmässigt hoppas vi att denna malt kommer att utveckla en fyllig whisky med stor kropp och delvis nya smaktoner. I oktober fyller vi cirka 100 Ankare av amerikansk ny ek med orökt karamellmalts-destillat. Vi kan lova att med ett sådant fat får du en helt unik whisky.

På Stockholm Beer and Whisky Festival har du möjlighet att köpa ett av dessa nyskapande fat.
Missa inte chansen att vara med när ett nytt kapitel skrivs i berättelsen om whiskyn.

Pris Ankare, amerikansk ek orökt destillat av karamellmalt 24 500 kr
Säljstart: Torsdag den 26 september kl 12.00 på Stockholm Beer and Whisky Festival eller via våra fatsäljare
Tord Guldbrand 070 552 02 95
Bosse Eng 070 552 04 61

Häng med High Coast i höst Smaka på Ångermanälven 9–10 oktober
Låt två välsmakande dagar i Höga Kusten bli ditt ljus i vintermörkret. Vi går ombord på Ådalen 3 i Härnösand och stävar stilla uppför Ångermanälven. Det blir en älvresa genom världsarvet mot njutning, avkoppling och whiskyupplevelser du aldrig glömmer. Ciceron är Peter Söderlind som leder oss genom en historisk flottarseglats, dessutom whiskyprovningar, middagar, rundvandring i destilleriets alla vrår och avkoppling på ljuvliga spahotellet Hallstaberget i Sollefteå.

Anmälan senast 15 sept till event@highcoastwhisky.se
Pris 3 900 kr (del i dubbelrum) enkelrum mot tillägg
Fatägarfiske i Fiskebäckskil
I slutet av oktober går hummern till på Västkusten. Den 26-27 oktober är alla fatägare och delägare välkomna att dra hummertinor ur djupet tillsammans med High Coasts Angela Friberg och Sara Larsson. Att vi bor och lyxar till det med skaldjurs- och whiskyfest på en av Sveriges absoluta bästa whiskykrogar, Brygghuset i Fiskebäckskil, gör ju allt ännu häftigare.

Pris 4 500 kr per person (del i dubbelrum) enkelrum mot tillägg.
Nominerade till Svenska Designpriset

Rösta på oss – så vinner vi!



Vår häftiga rökwhisky 63 har inte bara lagt en rökdimma över whiskyvärlden, den har tjusat designproffsen också, så till den grad att den blivit nominerad till Svenska Designpriset. Det tycker vi är oerhört kul och visst är vi stolta över vår designer Mats Forsells läckra och lite sparsmakade förpackningsdesign.
För att komma hela vägen och vinna Svenska Designpriset behöver vi din hjälp.
Nu är det nämligen folkets röst som behövs, så in och rösta och hjälp High Coast Whisky att få en extra fjäder i hatten. Du röstar här http://www.designpriset.se/rostning.php

Scrolla ner på sidan till kategori 3B: Identitet - Förpackning och rösta på oss. Glöm inte att du behöver sen behöver gå längst ner på sidan och klicka Gå vidare till nästa steg, där du verifierar din röst. Vi tackar ödmjukast!
High Coast Whisky i SVT
Du missade väl inte det fina reportaget från destilleriet i SVT:s Godkväll. Här har du chansen att se Thomas Larsson visa lagerhusen och Roger Melander berätta om whiskyn. Kolla, njut, längta – och se det igen.
Månadens sköna High Coast Whisky-produkt
En superläcker morgonrock i collegetyg, klassiskt grå! Vår logo snyggt broderad på vänster ärm. Rocken finns i tre olika storlekar S/M-L/XL & XXL
Under september får du 100 kr i rabatt på den här härliga morgonrocken.
Ditt pris 495 kr! (ord.pris 595 kr)
Ange rabattkod: AW19
Här handlar du.
HIGH COAST WHISKY
Sörviken 140
872 96 Bjärtrå, Sweden
+46 (0) 612 530 60
highcoastwhisky.se
info@highcoastwhisky.se

För webbversion klicka här
Avprenumerera

Bifogade filer