Hoppa till innehåll
19 november 2019 08:51

High Coast Whisky hyllar hembygden med ännu en Exclusive for Kramfors

High Coast Whisky fortsätter att värna om hembygden. Nu lanseras den andra utgåvan av Small Batch 11 - Exclusive for Kramfors exklusivt på Systembolaget i just Kramfors
High Coast Whisky fortsätter att värna om hembygden. Nu lanseras den andra utgåvan av Small Batch 11 - Exclusive for Kramfors exklusivt på Systembolaget i just Kramfors.

High Coast Whisky fortsätter att värna om hembygden. Nu lanseras den andra utgåvan av Small Batch 11 - Exclusive for Kramfors exklusivt på Systembolaget i just Kramfors.

Platsen där whiskyn föds är avgörande för många av de smaker den får. Höga Kusten har med sin historia, sitt läge, sin geografi och sitt klimat ingen motsvarighet i världen. Därför får också whiskyn en klang som gör den unik. Det är just detta vi vill berätta om med våra buteljeringar.

–Vår hembygd ligger oss nära på många sätt, inte bara för att den ger oss en whisky med en egen stil, utan för att det är här man trott på oss, det är här vår personal lever och verkar. Vart vi än kommer i världen är Kramfors vårt ursprung och vår historia, säger Sälj- & Marknadsdirektör Henrik Persson.

Det är en whisky för våra vänner här hemma och en whisky som whiskyvänner från när och fjärran kommer att resa till Kramfors för att skaffa.

Small Batch 11 – Exclusive for Kramfors har till största delen lagrats på bourbonfat i drygt fem år, för att därefter slutlagras på 40-liters Ankare av ny amerikansk ek i drygt två år. Dessutom ingår ett 90-litersfat av ny amerikansk ek. Whiskyn är rökig och buteljerad vid 7,8 års ålder vid en alkoholhalt på 56%.

Small Batch är en serie med exklusiv whisky som buteljeras i mindre upplagor för en specifik marknad. Small Batch 11 är den andra utgåvan specifikt för Systembolaget i Kramfors. Whiskyn kan endast köpas i Kramfors och kan ej beställas till andra Systembolag.

Small Batch 11 - Exclusive for Kramfors i korthet:

Artikelnr: 342010-2

Pris Systembolaget: 849 kr

Flaskvolym: 500 ml

Antal flaskor: 850 st

Alkoholhalt: 56 % ABV

Ålder: 7,77 år

Fenolhalt: 40 ppm

Fat: Bourbonfat, virgin american oak 40L & 90L

Smaknoter:

Doft: Torv, ek, kokos, vanilj, gröna äpplen, kryddnejlika.

Smak: Söt vanilj, citrusskal, kryddiga ektoner, kryddnejlika, muskotnöt samt svartpeppar, lätta tobakstoner.

Finish: Lång, vanilj, sötlakrits och piptobak.

För frågor, information och pressbilder kontakta:

Henrik Persson, Sälj- & Marknadsdirektör

Tel: +46 (0)70-552 02 72

E-mail: henrik@highcoastwhisky.se

Bifogade filer