Hoppa till innehåll
17 december 2020 12:15

High Coast Distillery satsar mot framtiden med ökad produktion

High Coast Distillery spänner bågen ytterligare inför framtiden och ökar produktionen med 40% från och med början på 2021 för att kunna möta den ökande efterfrågan i framtiden
High Coast Distillery spänner bågen ytterligare inför framtiden och ökar produktionen med 40% från och med början på 2021 för att kunna möta den ökande efterfrågan i framtiden.

High Coast Distillery spänner bågen ytterligare inför framtiden och ökar produktionen med 40% från och med början på 2021 för att kunna möta den ökande efterfrågan i framtiden.

I dessa gråa covid-tyngda tider är det glest mellan goda nyheter. Därför är det extra glädjande att High Coast Distillery från och med januari/februari 2021 ökar sin produktion med 40% från 200 000 LPA (Litres Pure Alcohol) till 280 000 LPA per år. Det innebär att antalet batcher per vecka ökar från 10 till 14 och att destilleriet är verksamt sju dagar i veckan året om med ett kort sommaruppehåll. Produktionsökningen innebär också att High Coast Distillery anställer ytterligare en whiskymakare.

-”Trots en del utmaningar under 2020 blir efterfrågan på våra produkter både hemma i Sverige och utomlands allt starkare så det var ett relativt enkelt beslut att öka produktionen” säger Henrik Persson, VD på High Coast Distillery. ”Det är oerhört inspirerande och glädjande att öka produktionen och fylla upp lagerhusen inför framtiden.”

Tidigare i år har även destilleriet växlat om till en ångpanna driven av förnybar energi och färdigställt bygget av lagerhus 4 så framtidstron är det inget fel på. Den tydligt ökande efterfrågan både i Sverige och på exportmarknaderna i framtiden ligger till grund för samtliga framtidssatsningar.

-”Whisky är en långsiktig produkt som kräver långsiktigt tänkande, tålamod och i grunden ett kvalitetstänk. Vårt bolag genomsyras av samtliga dessa tre egenskaper från styrelsen till produktionsteamet”, säger styrelsens ordföranden Anders Källström och fortsätter ”Efter ett år med få positiva nyheter generellt är det skönt att kunna rapportera om åtgärder som visar att vi har stort hopp om framtiden”

Bifogade filer