Hoppa till innehåll
19 oktober 2018 10:26

​Det går bra för Svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky till Gasellföretag. Det är ett styrkebesked för svensk singelmaltwhisky och för passionerat entreprenörskap
Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky till Gasellföretag. Det är ett styrkebesked för svensk singelmaltwhisky och för passionerat entreprenörskap.

Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky till Gasellföretag. Det är ett styrkebesked för svensk singelmaltwhisky och för passionerat entreprenörskap.

Till Gasellföretag kan bara företag utses som uppfyller en rad kriterier på fleråriga positiva resultat, årlig omsättningsökning samt organisk tillväxt under en följd av år. För att utses till Gasell måste företaget dessutom vara välskött och ha en alltigenom sund ekonomi med goda framtidsutsikter.

  • –Det är mycket glädjande att det arbete vi lagt ner uppmärksammas på detta sätt. Att tillverka whisky är i grunden ett utmanande ekonomiskt projekt eftersom det krävs många år av lagerhållning innan produkten är redo att möta marknaden. Att vi mot den bakgrunden har kunnat uppvisa ett positivt resultat de senaste tre åren är en entreprenöriell bedrift som vi är mycket stolta över, säger Thomas Larsson, vd för Box Destilleri AB.

Intresset för svensk singelmaltwhisky är växande och efter varumärkesbytet från Box till High Coast Single Malt Whisky når nu whiskyn allt längre ut i världen. Varumärket är redan etablerat i Asien och i höst öppnas den stora USA-marknaden.

  • –Skälet till att det hittills gått så bra för oss är dels att vi tillverkar en kvalitetsprodukt som ofta nämns som en av de allra främsta bland den ”nya världens” whisky, men också att vi har en genuint passionerad personal som brinner för det vi gör. Kväll efter kväll, helg efter helg reser vi land och rike runt, medverkar på mässor och håller provningar. Vi är ännu en liten aktör i den enorma whiskyvärlden, men nu öppnar den sig mer och mer för varje dag som går. I dag ligger tio tusen fat i våra stora lagerhus och väntar på att möta sin flaska. Framtiden ser ljus ut för High Coast Single malt whisky och svensk whisky, säger Thomas Larsson.

För mer information kontakta vd Thomas Larsson: 070 552 78 28

Mail: thomas.larsson@highcoastwhisky.se 

Bifogade filer