Hoppa till innehåll
26 september 2019 07:23

Berg – Fjärde utgåvan i Origins-serien från High Coast Whisky

Den 1a oktober lanseras Berg från High Coast Whisky i Systembolagets beställningssortiment. Det är den fjärde utgåvan i Origins-serien som berättar om High Coast Whiskys norrländska ursprung
Den 1a oktober lanseras Berg från High Coast Whisky i Systembolagets beställningssortiment. Det är den fjärde utgåvan i Origins-serien som berättar om High Coast Whiskys norrländska ursprung.

Den 1a oktoberlanseras Berg från High Coast Whisky i Systembolagets beställningssortiment. Det är den fjärde utgåvan i Origins-serien som berättar om vår norrländska whiskys ursprung.

Med de tidigare utgåvorna Hav, Älv och Timmer har vi tagit fasta på historien om platsen, världsarvet Höga kusten och om de människor som en gång verkat där vår whisky nu andäktigt vilar i lagerhusen. Med Berg fortsätter vi berättelsen om de dramatiska klipporna, urtidsbergen och den röda Nordingrå-graniten som skjuter i dagen i kustlandskapet kring destilleriet. Nordingrå-granitens röda färg speglar sig i Berg som får sin kraft och skönhet från klassiska sherryfat.

  • –Vårt läge är unikt i whiskyvärlden och platsen påverkar på olika sätt vår whisky. Med Berg tar vi färgens och smakens hjälp till att fullända berättelsen om vår särart och vår whiskys originalitet, säger High Coast Whiskys sälj- och marknadschef Henrik Persson.

Berg är en orökt whisky som har lagrats på bourbonfat en tid och sedan slutlagrats på fat som tidigare varit fyllda med gammal och riktigt gammal Pedro Ximénez-sherry. Pedro Ximénez är en kraftfull sherrytyp som ger whiskyn intensiva toner, smak och färg. Sherryfaten har varit fyllda med PX-sherry mellan ett och femton år.

Berg är den fjärde utgåvan i Origins. Serien är High Coasts core-range under kommande år. Med Berg avslutar vi Origins med en trumpetstöt, en sherryskönhet som vi är mycket glada över att ha i vår familj.

Berg i korthet:

Artikelnr: 8491701

Pris Systembolaget: 549 kr

Flaskvolym: 700 ml

Alkohol: 50 % ABV

Ålder: 5,57 – 6,62 år (Genomsnittlig ålder: 6,4 år)

Fenolhalt: 0 ppm

Fat: PX-sherry och Bourbonfat

Smaknoter:

Doft: Russin, vanilj, smörkola, apelsinchoklad.

Smak: Stor vaniljsötma, övermoget päron, torkade aprikoser och sultanrussin (gula russin)

Eftersmak: torkade aprikoser och russin

För frågor, information och pressbilder kontakta:

Henrik Persson, Sälj- & Marknadschef

Tel: +46 (0)70-552 02 72

E-mail: henrik@highcoastwhisky.se

Bifogade filer