Hoppa till innehåll
26 april 2019 09:36

Origins – Ny whiskyserie från High Coast Distillery

I maj är det premiär för en helt ny whiskyserie från High Coast Distillery. Origins är en hyllning till världsarvet Höga Kusten, till platsen, människorna och den norrländska whiskyns ursprung. Serien omfattar fyra utgåvor som var för sig, i smak och stil, berättar något om Höga Kusten och High Coast whiskys särart
I maj är det premiär för en helt ny whiskyserie från High Coast Distillery. Origins är en hyllning till världsarvet Höga Kusten, till platsen, människorna och den norrländska whiskyns ursprung. Serien omfattar fyra utgåvor som var för sig, i smak och stil, berättar något om Höga Kusten och High Coast whiskys särart.

I maj är det premiär för en helt ny whiskyserie från High Coast Distillery. Origins är en hyllning till världsarvet Höga Kusten, till platsen, människorna och den norrländska whiskyns ursprung.

Serien omfattar fyra utgåvor som var för sig, i smak och stil, berättar något om Höga Kusten och vår whiskys särart.

  • –Med Origins söker vi oss till våra rötter och till vår whiskys unika egenskaper. Vi vill förmedla det norrländska, historien och platsen genom vår whisky. Det är berättelser som går hand i hand, säger Henrik Persson, Sälj- & Marknadsdirektör på High Coast Distillery.

Nr: 82509-01: HAV (Oak Spice): 48 %: Pris: 499 kr

Säljstart 29e april i Beställningssortimentet. High Coast Distillery ligger just där älven blir hav och försvinner ut i viken, ut över världen. Budskapet HAV bär med sig är ekigt, kryddigt och norrländskt.

Nr: 33615-01: TIMMER (Peat Smoke): 48 %: Pris 499 kr

Säljstart 2a maj. Whiskyn finns i Systembolagsbutikerna närmast destilleriet och kan beställas till samtliga butiker i landet. Timmer är en rökigare whisky. Med TIMMER vill vi hedra flottarna som kämpade mot älvens kalla vatten, som värmde sig vid pyrande eldar och som drack sitt kaffe och sin halva i doften av rök och eld.

Nr 85021-01: ÄLV (Delicate Vanilla): 46 %: 499 kr

Säljstart 6e maj i Beställningssortimentet. Att vi kan göra en så elegant och mild whisky beror mycket på älvens kalla vatten som hjälper oss att kyla vår process så att vi får fram ett ytterst rent och finstämt rådestillat.

BERG (Pedro Ximenez) lanseras i september i Beställningssortimentet.

Berg är en whisky lagrad på Pedro Ximénez-fat, den sötaste av sherrysorter. Berg har samma färg som den norrländska röda graniten som här och där går i dagen i den dramatiska landhöjning som har givit upphov till hela Höga Kusten.

För frågor, information och pressbilder kontakta:

Sälj- & Marknadsdirektör Henrik Persson

Tel: +46 (0)70-552 02 72 E-mail: henrik@highcoastwhisky.se

Bifogade filer